Tuesday, November 07, 2006

Dag 1
Rond 11.00 uur van huis vertrokken. Wel een beetje nerveus, wat staat ons te wachten. Een beetje zo'n schoolreisjes gevoel. Om 14.00 uur de lucht in. Drie uur later, IJslandse tijd 15.00 uur, geland op IJsland. Dat is al heel bijzonder. Het lijkt wel landen op de maan. Er is helemaal niks. Beetje heuvels, verder niks. Geen bomen, akkers of iets dat je ziet als je in Nederland landt, helemaal niks. Gelijk doorgereisd naar de binnenlandse luchthaven, waar we 's avonds een binnenlandse vlucht naar het noorden, naar Akureyri, zouden hebben. Heel veel IJslanders om ons heen. Geen andere toeristen. Bijna alle IJslanders droegen een Ikea-tas. Het was koopzondag geweest bij de Ikea en iedereen ging nu weer naar huis. Even met het vlieguig naar de Ikea, alsof je in de trein stapt...
's Avonds gelijk de auto opgehaald. We hadden een suzuki jimny gereserveerd, maar tot onze verbazing, kregen we een spiksplinternieuwe Toyota Rav4. Wat een gave wagen! Een automaat met alles erop en eraan. Zelfs stoelverwarming! Sneeuw en ijs en gladde wegen hinderden ons niet al te veel. Een goede 4WD is hier, in het najaar, echt wel nodig!
'Onze' Rav:

Akureyri:

Het is, als we in ons guesthouse komen, erg laat en we gaan dan ook gelijk slapen. Morgen, bij daglicht, eens even goed om ons heen kijken. We verheugen ons erop!

No comments: