Tuesday, November 07, 2006

Dag 2
De tocht voerde ons, langs prachtige vergezichten, naar het binnenland. Naar het Myvatn-gebied, wat muggen... betekent. Gelukkig bij min 5 geen mug te zien. Een gebied met bergen, meren, kraters, geothermische velden en prachtige uitzichten! Daar is het begrip 'alleen op de wereld' uitgevonden... Uren rijden zonder andere mensen tegen te komen. Alleen met de natuur.

Vlak buiten Akureyri:

De Godafoss:

Als we de foto van de Godafoss genomen hebben, draaien we ons om en we schrikken ons een hoedje; andere toeristen... Hoe snel wen je aan het alleen zijn. Na een dag eenzaamheid, schrikken we van 3 andere toeristen. Omdat we vermoeden dat we niet vaak andere toeristen zullen tegen komen, vragen we hen gelijk een foto van ons samen te maken. Staan we er ten minste een keer samen op...

Twee mutsen in IJsland:

Een uitzicht over het Myvatn-meer:

De Dimmuborgir, prachtige lava-formaties:

Hverfjall, de grootste krater van IJsland, waar je over de rand kunt lopen. De eerste maanlanding is in dit gebied geoefend.
Hverfjall:

Een wandeling over de kraterrand van Hverfjall:


Dag 3
Er ligt altijd in het najaar, in het noorden, veel sneeuw. Daar moet je wel op voorbereid zijn en dus een goede auto hebben met winterbanden. Wij waren er niet echt op voorbereid, maar hadden gelukkig een hele goede auto! Dus niet met een Toyota Yaris in het najaar naar het noorden gaan. Echt onverantwoord!

Wel prachtige vergezichten, vooral bij mooi weer:


Vandaag het solfatarenveld van Namaskard bezocht. Borrelende en dampende zwavelbronnen. Zwavel ruikt naar rotte eieren, dus: STINKEN! Hopelijk ruiken wij niet ook naar rotte eieren. Maar ach, niemand die het ruikt... We zijn toch overal alleen, zelfs in het guesthouse...
De zwavelbronnen van Namaskard:

Helemaal alleen in het guesthouse, de ontbijtzaal voor ons alleen:

1 comment:

Anonymous said...

wat ik zocht, bedankt